Regulator presiune seria GAR pentru aer comprimat

Generatia noua de regulatoare de presiune seria GAR inlocuieste seria GR si vine cu un nou tip de manometru incoporat cu scala gradata si lupa. Scala este in 3 culori verde, galben si rosu pentru o citire mai usoara

Peste 14 ani de experienta in domeniu!

  • Check Mark Promptitudine, raspunsuri si solutii rapide!
  • Check Mark Livrare rapida - predare curier in aceeasi zi!
  • Check Mark Baza de date (fise tehnice) complexa

Descriere

Regulator presiune aer comprimat seria GAR disponibil in 4 serii cu conexiuni 1/8 – 1/4 – 3/8 – 1/2 – 3/4 si G1.

Debitul maxim este 12000L/min pentru seria 600 dar exista varianta mai compacte cu debite mai mici.

In cazul in care este necesar, regulatorul se poate echipa valva de reflux.

Aceasta valva nu afecteaza gabaritul total regulatorului. Regulatorul de presiune se poate monta direct pe traseu folosind bratara de prindere cu care vine in echipat sau poate fi folosit ca piese da schimb intr-o unitate de preparare aer tripla seria GAC toate elementele din seria GA fiind modulare.

Regulatorul se instaleaza in unitatea GAC cu bratara sau cu unitati de prepare din alta serie sau de la alti producatori folosind un niplu de legatura. Structura interna: Regulatorul:

  • varianta standard cu plaja de reglaj 0-10 bar disponibil si in varianta Low Pressure (presiune mica) 0-4 bar
  • manometrul este incoport cu lupa si gradaj color. Se poate comanda si varianta fara manometru iar regulatorul va avea conexiune de manometru de 1/8 sau 1/4 in functie de serie
  • valva de reflux este optionala

Grafic presiune Presiunea de lucru si reglaj nu este influentata de seria  aleasa Grafic debite Spre deosebire de presiune, debitul maxim la unitatilor de preparare triple este influentat de serie.

Astfel ca in functie de necesarul de aer se poate dimensiona unitatea de care e nevoie pentru a reduce costurile de mentenanta sau dezvoltare a unei aplicatii Dimensiuni

  • Regulator presiune GAR seria 200 este disponibil in varianta cu filet G1/8 si G1/4
  • Regulator presiune GAR seria 300 este disponibil in varianta cu filet G1/4, G3/8 si G1/2
  • Regulator presiune GAR seria 400 este disponibil in varianta cu filet G3/8 si G1/2
  • Regulator presiune GAR seria 600 este disponibil in varianta cu filet G3/4 si G1

De exemplu, regulator presiune GAR seria 300 cu filet de 1/4 are aceleasi cote de gabarit cu regulatorul de G1/2, seria din care face parte regulatorul de presiune stabileste dimensiunea totala si debitul maxim.

 

Regulator presiune

Accesorii

Distribuitor

Regulator presiune realizeaza următoarele două funcţii:

reglează presiunea de la ieşirea echipamentului pe la valoarea dorită; din acest motiv este cunoscut sub denumirea de regulator de presiune;

– menține presiunea reglată constantă, în anumite limite, atunci când în timpul funcționării variază presiunea de intrare şi/sau se modifică consumul de debit din aval de echipament; din acest motiv este cunoscut și sub denumirea de stabilizator de presiune.

Presiunea de ieșire este reglată prin intermediul membranei m; pe suprafaţa de jos a membranei acționează forța de presiune Fp, în timp ce pe cealaltă suprafață acționează forța Fa dezvoltată de arcul a.

Forța de pretensionare a acestui element elastic este reglabilă prin intermediul șurubului s.

Atunci când forța de pretensionare este zero, membrana m se află în poziţia de referinţă, iar supapa plană Sp este în contact cu scaunul său S; în aceste condiții presiunea de ieșire pe este zero.

Presiunea pe este reglată acționând asupra șurubului s care tensionează arcul de reglare a.

Pentru o anumită forță de pretensionare ansamblul mobil al echipamentului, format din supapa plană Sp, tija t, membrana m și centrul rigid al acesteia d, se va deplasa în jos față de poziția de referință.

În acest fel între supapa plană Sp și scaunul său S se va forma o secțiune de curgere prin care aerul de la orificiul de intrare (1) trece către consumatorul (2).

Acest lucru va determina creșterea presiunii pe până la valoarea:

,

unde:

karc – reprezintă rigiditatea arcului a, iar f0 săgeata de pretensionare acestuia

Sm – suprafața membranei pe care se instalează presiunea pe

Dp – pierderea de presiune pe supapă.

Când consumatorul ajunge la presiunea dorită, etapa de reglare manuală se încheie; cele două forțe ce acționează asupra membranei, forța dezvoltată de arc Farc și forța de presiune Fp sunt în echilibru.

În timpul funcționării, presiunea de intrare în regulator presiune pi nu este constantă, iar debitul de aer prin echipament se poate modifica în funcție de consumul sistemului deservit.

Chiar și în aceste condiții echipamentul menține, în anumite limite, presiunea pe în jurul valorii reglate.

Dacă în timpul funcționării presiunea de intrare pi variază – scade/crește, într-o primă etapă presiunea de ieșire pe va tinde să scadă/crească.

În aceste condiții membrana își modifică poziția de echilibru deplasându-se în jos/sus; odată cu membrana se va deplasa și supapa plană Sp, ceea ce va determina o scădere/creștere a pierderii de presiune pe secțiunea Sc.

În acest fel efectul perturbației este anulat și presiunea de ieșire rămâne constantă, la valoarea reglată.

Dacă după un anumit timp consumul de debit din aval de echipament scade/creşte, într-o primă etapă există tendinţa creşterii/scăderii presiunii de ieşire.

Acest lucru determină deplasarea membranei, şi odată cu ea şi a supapei în sus/jos, și în consecință micșorarea/creșterea secțiunii de curgere prin echipament, şi deci adaptarea debitului de ieşire la valoarea celui cerut de sistemul deservit de echipament.

În cazul în care consumul de debit devine zero, secțiunea de curgere prin echipament devine nulă.

Dacă într-o asemenea situație trebuie reglată presiunea la o nouă valoare inferioară valorii reglate anterior, sau apare tendința de creștere a presiunii reglate, membrana m se deplasează în sus, și cum deplasarea supapei Sp nu mai este posibilă (este împiedicată mecanic).

Tija t pierde contactul cu membrana, realizându-se în acest fel (prin orificiul o) punerea în legătură cu atmosfera a circuitului din aval de echipament și deci eliminarea surplusului de aer și menținerea constantă, la valoarea reglată, a presiunii de ieșire.

Practic, între capătul tijei, prelucrat sferic și centrul rigid în care există un scaun conic se formează o supapă, denumită supapă de descărcare la atmosferă.

Pentru a alege cea mai potrivita varianta pentru dumneavoastra verificati debitul necesar si daca unitatea incape in locul in care urmaza sa fie instalata. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati

Regulator presiune

 

Informații suplimentare

Brand

Coduri de produs uzuale

Fisa produs 3D