Senzor pneumatic capat de cursa Threshold Sensor – MV52

Senzor pneumatic capat de cursa sau Threshold Sensor pentru detectarea capatului de cursa la cilindri pneumatici fara a fi necesar un circuit electric sau elemente mecanice suplimentare (exemplu valve cu role)

Peste 14 ani de experienta in domeniu!

  • Check Mark Promptitudine, raspunsuri si solutii rapide!
  • Check Mark Livrare rapida - predare curier in aceeasi zi!
  • Check Mark Baza de date (fise tehnice) complexa

Descriere

Pe un cilindru pneumatic se poate monta senzor pneumatic capat de cursa pentru a simplifica o instalatie pneumatica fara a fi necesara o instalatie electrica sau echipamente suplimentare pentru detectarea capatului de cursa. Acest tip de senzor poate fi folosit cu succes in aplicatii in care cilindrul face cursa completa, ceea ce face ca in aplicatiile in care cilindrul trebuie sa faca opriri intermediare sa nu fie suficient.

Principiu de functionare

Senzorul pentru detectarea capatului de cursa sesizeaza caderea de presiune care apare cand cilindrul ajunge la capat de cursa si deschide portul S astfel incat elementul de comanda conectat la acest port primeste un semnal si isi schimba starea astfel incat pistonul poate fi comandat in sens invers sau poate comanda un alt pas al aplicatiei.
Deoarece nu este nevoie de un semnal electric acest senzor poate fi folosit in medii in care este interzisa folosirea curentului electric, aplicatia nu premite un astfel de semnal sau nu exista varianta de alimentare.
De asemenea poate fi folosit pentru simplificarea instalatiilor pneumatice deoarece se elimina nevoia de a instala echipamente mecanice de detectare a capatului de cursa, ex. valve pneumatice cu rola

Exemplu de aplicatie

Ansamblu format dintr-un cilindru care trebuie sa faca cursa completa constat, si o valva cu comanda pneumatica bistabila.

Pasul 1
Cilindrul este alimentat pentru retragerea tijei, refuleaza prin portul pe care este montat senzorul pneumatic de pozite,
Acesta este alimentat suplimentar prin portul P iar portul S este inchis

Pasul 2
Cilindrul a ajuns la capat de cursa presiunea pe refulare a disparut portul S al senzorului deschide semnalul pneumatic primit de la P si comanda valva bistabila pentru a trimite cilindrul in sens invers

Pasul 3
Cilindrul a pleca in sens invers senzorul pneumatic inchide portul S

Circuitul apoi se repeta

senzor capat de cursa - threshold senzor - principiu de functionare

 Dimensiuni

Senzorul pneumatic pentru detectarea capatului de cursa este compact si este disponibil in variante de conectare cu filet FI/FE G1/8, G1/4 si G3/8. Pentru toate variantele conexiunile de furtun sunt metalice pentru furtun pneumatic calbrat la exterior de Ø4. In functie de aplicatie se poate folosi furtun pneumatic din poliuretan, poliamida sau PTFE.

senzor capat de cursa - threshold senzor - dimensiuni

Structura interna

Realizat din alama nichetala cu etansari NBR si poliuretan acesta este compatibil cu standardele RoHS si Reach fiind realizat fara silicon

senzor capat de cursa - threshold senzor - structura

Informații suplimentare

Brand

Coduri de produs uzuale

MV52 00 18 Senzor pneumatic capat de cursa Threshold Sensor – MV52 – Ø4 FI/FE G1/8
MV52 00 14 Senzor pneumatic capat de cursa Threshold Sensor – MV52 – Ø4 FI/FE G1/4
MV52 00 38 Senzor pneumatic capat de cursa Threshold Sensor – MV52 – Ø4 FI/FE G3/8

Fisa Tehnica Senzor pneumatic capat de cursa Threshold Sensor

Download

Descarca fisa tehnica pentru Senzor pneumatic capat de cursa Threshold Sensor

S-ar putea să-ți placă și…